Weboldalunk használatával jóváhagyja az adatvédelmi nyilatkozatot és a cookie-k használatát, a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Ár:
47.990 Ft (37.787 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Hauser IC-2214 Indukciós főzőlap

Ár:
47.990 Ft (37.787 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó: Hauser
Átvétel módja: SZEMÉLYES ÁTVÉTEL. Készlet állapot: külső raktáron.

      

Leírás

 • Üvegkerámia felület
 • Akár 50%-os energia-megtakarítás
 • Egyszerű kezelés
 • Könnyű tisztítás
 • Érintőgombos vezérlés
 • LCD kijelző
 • Szabályozható hőmérséklet max 240 fokig
 • Időzítés: 180 percig
 • Automata edényfelismerés
 • Túlmelegedés elleni védelem
 • 3500W teljesítmény

Miért hatékony az indukciós főzőlap?

Az indukciós főzőlap az indukciós melegítés egy fajtáját használja. A legfőbb különbség a többi főzőlaphoz képest az, hogy itt a hő közvetlenül a főzőlapra tett edényben keletkezik, nem pedig a főzőlapban, ami aztán átadja ezt a hőt az edénynek.
Az indukciós tűzhelyekben egy réz tekercs (egy elektromágnes) van, amire váltakozó áramot kapcsolnak, ami így egy oszcilláló mágneses mezőt hoz létre. Ezen mágneses mező hatására keletkezik hő a fölé helyezett edényben.
Az indukciós tűzhelyek gyorsabban melegítenek, és nagyobb hatásfokkal alakítják az elektromos áramot hővé, így energiatakarékosabbak, mint az elektromos fűtőszállal működő hasonló eszközök. Emellett előnyük az is, hogy – mivel a hő csak az edényben keletkezik – sokkal kisebb az égési sérülés veszélye, hiszen csak az edény forrósodik fel, maga a főzőlap nem. Az energiatakarékosság másik oka, hogy a főzőlap körül lévő levegőt nem melegíti, így nincs ilyen jellegű veszteség.
Mivel a hőt az indukált feszültség generálja, az edény ellenállásából származó feszültségesésből (ami a felhasznált energiával arányos) a főzőlap meg tudja állapítani, hogy van-e edény rajta (vagy hogy felforrt-e a tartalma). Ezáltal lehetséges például a forráshoz szükséges legkisebb hőmérséklet automatikus kiválasztása vagy a főzőlap automatikus kikapcsolása, amikor az edényt eltávolítják róla.

Előnyök
Ez a fajta láng nélküli főzőlap több előnnyel is rendelkezik a hagyományos gáz- és villanytűzhelyekkel szemben, például azonnal melegít, hatékonyabban használja fel a hőt, miközben legalább olyan pontosan szabályozható, mint a gáztűzhely..
Az indukciós tűzhelyek biztonságosabbak a hagyományosaknál, mivel nincs nyílt láng, és maga az „elem” csak a főzőedény hőmérsékletét éri el, csak az edény melegít. Egyszerűbb a tisztításuk, mivel a főzőlap lapos és sima annak ellenére, hogy több indukciós zónája is lehet. Ezenkívül az étel nem ég rá főzőlapra, hiszen az jóval hidegebb, mint az edény és tartalma. (forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Indukci%C3%B3s_t%C5%B1zhely)

Egyetlen hátránya az indukciós főzőlapnak, hogy csak vasat tartalmazó edénnyel lehet őket használni. De könnyen kideríthetjük, hogy jelenlegi készletünk alkalmas-e indukciós főzőlapon való használatra. Fogunk egy mágnest (hűtő mágnes biztos van otthon) és ha rátapad az edény aljára, akkor használható, ha nem akkor sajnos nem alkalmas rá.